Usuwanie niektywnych użytkowników

Z racji tego, iż w wielu firmach badawczych jest duża rotacja ankieterów w nowej wersji wprowdzona została funkcja automatycznego usuwania niektywnych użytkowników. Zwalnia to administora systemu z dodatkowych czynności obsługowych oraz poprawia bezpieczeństwo systemu.

W systemie możemy określić po jakim czasie od ostatniego zalogowania system ma deaktywować konto. Konto takie będzie niektywne, oznacza to iż nie będzie już można się na nie zalogować, aczkolwiek dalej będzie widoczne w systemie.

<service required="false">imsEngine.startUsersInactive('6 months')</service>

W systemie możemy określić również po jakim czasie od ostatniego zalogowania system ma kasować konto. Konto oraz dane osobowe powiązane z kontem zostaną bezpowrotnie usuniętę.

<service required="false">imsEngine.startUsersDelete('1 year')</service>
Z czyszczenia wykluczone są konta oznaczone w systemie jako testowe.