Po przełączeniu fazy projektu na "Projekt zakończony" jedynie użytkownicy wybranych kategorii mogą edytować wyniki. Pozostali użytkownicy otrzymują komunikat o braku uprawnień. Blokada dotyczy m.in. zmiany odpowiedzi, statusu wywiadu, modyfikacji podpiętej bazy, importu wyników z pliku.