W celu wyeliminowania błędów mogących się pojawić podczas pracy kilku użytkowników na jednym urządzeniu, wprowadzony został system sprawdzający dane logowania. Podczas uruchamiania kwestionariusza system sprawdza na jakim koncie i na jakim serwerze synchronizowane było ostatnio dane badania i porównuje to z danymi aktualnie zalogowanego użytkownika. W przypadku wykrycia różnic pojawia się komunikat z ostrzeżeniem.

Przez pewien czas nadal możliwe będzie realizowanie badania mimo rozbieżności danych, następnie wprowadzona będzie blokada wymuszająca zalogowanie na poprawne dane i synchronizację z serwerem.